8 C
Sarajevo
13.05.2024

Spremala prijemni ispit za Medicinu, a danas je najmlađa doktorica nauka iz Obligacionog prava!

ŽENSKI RAZGOVORI | VESNA LAZIĆ BULJAN
Vesna Lazić Buljan, najmlađa doktorica iz oblasti Ogligacionog prava rođena 15.9.1991. godine u Sarajevu. Nakon okončanja dodiplomskog studija prava 2014. upisuje i završava postdiplomske studije na smjeru Građansko pravo.

Vesna Lazić Buljan, najmlađa doktorica iz oblasti Ogligacionog prava rođena 15.9.1991. godine u Sarajevu. Nakon okončanja dodiplomskog studija prava 2014. upisuje i završava postdiplomske studije na smjeru Građansko pravo. Doktorske studije upisuje 2017, koje privodi kraju radeći na izradi teze iz uže naučne oblasti Obligaciono pravo. Iste godine polaže i pravosudni ispit pri Ministarstvu pravde BiH. Advokatski ispit polaže 2018. Dupla je dobitnica Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu za I i II ciklus studija. Radila u advokaturi od 2014. godine obavljajući poslove advokatske pripravnice, advokatske saradnice i samostalne advokatice. Od januara 2021. dio je Uprave najstarije visokoškolske ustanove u BiH: Univerziteta u Sarajevu-Pravnog fakulteta. Slobodno vrijeme volim ispunjavati bavljenjem nekom aktivnošću poput trčanja, planinarenja i treninga snage. Iza sebe ima četiri istrčana polumaratona (Sarajevo 2x, Split, Zagreb) i desetke trka. Osvojila je mnogo vrhova naših lijepih BiH i CG planina i pregršt divnih poznanstava.

Lazić: “Govorili su mi da je na Pravnom fakultetu najteže otvoriti vrata! Moramo se oslobađati predrasuda! Djelujem blago, starije kolege advokati misle “mlad si – glup si, ali kada je u pitanju pravo znam da budem nemilosrdna!”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA