15.5 C
Sarajevo
20.05.2024

State Department: “Ne posredujemo u amandmanima Crne Gore na Nacrt rezolucije o Srebrenici!”

Koalicija NVO i pojedinaca u Crnoj Gori: “Bez kompromisa sa politikom zločina!”

“State Department je vidio nezvanični Nacrt predloženih amandmana Crne Gore na Nacrt rezolucije o Srebrenici, ali ne posreduje u njima”, poručeno je iz Ambasade SAD-a u Podgorici.

Ovaj odgovor odnosio se na pitanje da li je Vlada Crne Gore podnijela amandmane preko SAD-a, te na koji način i ko uime SAD-a učestvuje u konsultacijama o amandmanima.

“Njemačka i Ruanda su predlagači rezolucije i mogu da odgovore na dalja pitanja u vezi sa njenim statusom”, rekli su iz Ambasade SAD-a.

- OGLAS -

Također su naveli da nemaju informacije o pregovorima o Nacrtu rezolucije u Srebrenici. Ranije je rečeno da će Crna Gora podržati rezoluciju, ali da neće biti kosponzor. Koalicija od čak stotinu nevladinih organizacija i preko 320 istaknutih građanki i građana Crne Gore poručili su: “Bez kompromisa sa politikom zločina!”

“Stav premijera Spajića da će Crna Gora glasati za UN rezoluciju o memorijalizaciji genocida u Srebrenici, ali da je neće promovirati kosponzorstvom je korak unazad u demokratskom razvoju Crne Gore. Jedino ispravno i ljudski je iskoristiti svaku priliku da se taj zločin osudi i da se činjenice o njemu ne kriju”, poručili su iz Koalicije, pozvavši članice i članove Vlade da dobro preispitaju historijski značaj ove odluke.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA