15.5 C
Sarajevo
19.09.2024

Što više djece – više para! Porodilje iz FBiH mogu podići hiljadu maraka – evo i kako!

Sva djeca rođena u FBiH 2024. godine dobit će hiljadu KM: Objašnjavamo kako možete aplicirati!
Vlada FBiH, odnosno Ministarstvo rada i socijalne politike daju hiljadu maraka jednokratne pomoći svim porodiljama u FBiH koje su postale majke u 2024. godini. Majke blizanaca i trojki dobivaju nekoliko hiljada više!

Salihović: „Ostajemo kod Federalne vlade. Kritikovati moramo, ali nekada treba i pohvaliti ono što se pohvaliti da. Potez za pohvalu. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, tačnije Ministarstvo rada i socijalne politike, najavila je jednokratnu pomoć od po hiljadu KM za sve žene koje su u 2024. godini rodile ili će roditi djecu. Pomoć će biti realizovana putem online digitalne aplikacije ePorodilja, što znači da majke aplikantice neće morati prilagati bilo kakve ‘papire’ niti čekati u redovima na šalterima. Jedino će im biti potrebno da imaju svoju e-mail adresu.

Pravila su jasna. Svako dijete po hiljadu maraka. Malo je, ali s obzirom da prije nije bilo nikako, dobro je. Sad samo taj iznos treba povećavati. I zapamtite: ako su blizanci – dvije hiljade KM, trojke – tri hiljade… Što više djece, to više para.“

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA