10 C
Sarajevo
07.10.2024

Stojanović: “Trojka ispravlja antibosansku politiku SDA!” Ivoš: “Pokrali su me na izborima!”

Stojanović otvoren: “Bitno je da se ne desi pobjeda na destruktivnim elementima!” Ivoš: “Ovo je sramotni dokaz za ono što rade!”
Igor Stojanović, potpredsjednik FBiH, i Davor Ivoš, nezavisni kandidat za načelnika Bugojna, bili su večerašnji gosti “Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem”.

Stojanović: “Mislim da bi Trojka mogla uspjeti u ovoj borbi; mogla bi steći pobjedu u Ilijašu.”

Stojanović: “Lideri se obično plaše lidera. Loše je što se SDA nije opredijelila na intelektualce nego za buku koja nije populistička. Sve druge stranke također trebaju voditi računa o tome. Kada imate stranku koja je bila tu dugo vremena, teško je to iskorijeniti. To je pobjeda na destruktivnim elementima. Ratni zločinac je uveo tu ideologiju na taj dio Krajine. Kako je SDA od intelektualaca spala na botove…? To je rezultat destrukcije koju je Bakir proveo u toj stranci, destruirajući društvo i uvodeći moralnu krizu u društvo. Trojka se mora suočiti sa tom krizom. Trojka je razotkrila da je SDA svojim pregovorima za EU vodila antibosansku politiku. Ako se u kulturu uvuče taj sukob, onda je to potpuni haos.”

Ivoš: “Pobijedila je sloboda demokratije! Utisci su mi fantastični! Moramo priznati da smo u Bugojnu ostvarili 101 glas! U članovima porodice ima više! Ono što sam izlagao tokom kampanje – da je taj način utjecaja ili zloupotrebe ili krađe već postane smiješan. Dosad ostvareni 101 glas je sramotni dokaz za ono što rade!”

- OGLAS -

Stojanović: “Kritično je u Maglaju što se tiče SDP. Određene stranke su se udružile i stvorile rezultat.”

Ivoš: “Uvođenje kontrole glasanja nije rješenje za krađu glasova! Odgoj je rješenje da znamo šta je pravo, a šta pogrešno! Činjenica je da je kupovina ili krađa glasova da se listići čini nevažećim, ali ta svijest je pogrešna! Znam šta vrijede Bugojanci! Znam svoje sugrađane, nakon petnaest godina, koliko savjesti imaju i kako funkcionišemo u svakodnevnici! Širenje nacionalizma i dijeljenje naroda u Bugojnu nikada nisam doživio kao sada! Šaljem poruku Bugojancima: ‘Oni koji krše zakon, a ostanu na slobodi znači da su dovoljno inteligentni!’ To je razlika između lopova na slobodi i lopova iza rešetaka! Historija nam pokazuje svjetske poznate kriminalce! Kada vidite Pabla Escobara, ubijen je kao ker! Svi ovi naši funkcioneri nemaju dovoljno pameti da se sklone dok im je još vrijeme! Šta mislite kako se osjećaju moji sugrađani u Bugojnu kada vide ovakav rezultat? Znaju šta im rade!” 

- Advertisement -

CIJELO GOSTOVANJE POGLEDAJTE U VIDEOPRILOGU.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA