18.8 C
Sarajevo
16.10.2024

Sutra premijera emisije “Novi okusi bosanske sofre” | Tradicionalni recepti na novi, moderniji način sa Asmirom Mujić Mašić!

Prva sezona se sastoji od dvadeset epizoda sa premijernim prikazivanjem četvrtkom u 20:15 sati. Sutra počinjemo!

Bosanska sofra uvijek je prva asocijacija na idilično djetinjstvo! Nježne ruke naših majki, nana i baka uvijek su dodavale onaj „tajni sastojak” u svako jelo – ljubav i toplinu! Mirisi bosanske kuhinje ostavili su traga u našim životima i vrijeme je da sva ta tradicionalna jela ponovo vratimo na naše stolove… Istina, uz sitne modifikacije!

Jeste li znali da možete uživati u našoj raskošnoj bosanskoj kuhinji čak i ako ne podnosite gluten?! Kolači ne moraju biti preslatki, pite i sva poznata slana jela ne moraju biti na popisu „zabranjenih namirnica”, ali i dalje će sve biti preukusno – obećavamo.

Asmira Mujić Mašić, voditeljica i urednica kulinarske emisije, nekadašnja učesnica Masterchefa Hrvatska, donosi nam sve čari tradicionalne bosanske kuhinje na novi, moderniji način.

- OGLAS -

TV-studio je dizajniran kako bi održao toplinu i autentičnost bosanske kuhinje, kombinujući tradicionalne elemente sa modernim stilom. Postavke za kuhanje su opremljene modernim kuhinjskim aparatima, ali sadrže i tradicionalne bosanske posude, keramičke posude i ručno izrađeno posuđe. Svjetlo stvara toplu i ugodnu atmosferu, sa naglaskom na toplim tonovima i prirodnim materijalima. Ukrašavanje prostora bilježi raznolikost bosanske kulturne baštine, uključujući razne biljke i začine.

Prva sezona se sastoji od dvadeset epizoda sa premijernim prikazivanjem četvrtkom u 20:15 sati. Sutra počinjemo!

- Advertisement -

Sponzori emisije “Novi okusi bosanske sofre”: Bingo, Cafe Brazil, Ariete, Tešanjski dijamant, Madi, Vicko, Berny, Med bosanskih kraljeva, Union Foods (La Bomba & El grito), Revita, Urban Home.

Kuhinju opremio: Simply kuhinje i interijeri.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA