U drugoj epizodi emisije “Novi okusi bosanske sofre” donosimo vam recept za ručak, patlidžan u sos-paradajzu, sa dodatkom jednostavne i neobične salate.
Za ovaj recept vam je potrebno:
Patlidžan u sos-paradajzu
- OGLAS -
- četiri patlidžana;
- tri kašike brašna;
- četiri paradajza;
- jedan crveni luk;
- tri čehne bijelog luka;
- peršun svježi, bosiok svježi ili sušeni začini;
- maslinovo ulje, so i biber;
- suncokretovo ulje;
- Pađeni kačkavalj.
Salata (četiri porcije):
- jedna iceberg salata;
- jedna stabiljka celera;
- dva krastavca;
- 100 grama rukole.
Dresing za salatu
- OGLAS -
Peršun, so, jedna kašika meda, biber, dvije kašike maslinovog ulja, jedna kašika octa jabučnog,
jedna kašika zrnatog senfa.
Cijelu epizodu pogledajte klikom na link! Prijatno!
- OGLAS -