15.5 C
Sarajevo
20.05.2024

SPECIJALNI VJESTNIK – 1. 9. 2023.

(…) u 2026. godini svaki mjesec morati plaćati po više od 110 KM duga ovog entiteta. Taj iznos je još veći jer u RS-u sigurno ne živi 1.200.000 građana!  Težak život građana siguran, bankrot neizbježan, krah režima blizu.

Građani u službi Milorada Dodika. Prezaduženi i spremni da kažu “ne” pravosuđu kojem ne vjeruju zbog nerada i korumpiranosti, a koje se obrušilo na, neuzubillah, boga Sanje Vulić, izašli su danas na međuentitetske linije. Da, da, dobro ste čuli; to su samo linije,  administrativne linije. Nisu to nikakve granice, za one koji ne znaju. Vulić je jučer poručila federalnom ministru unutrašnjih poslova Federacije da će ga naučiti patriotizmu, a danas su Sanju Vulić policijske agencije i MUP-ovi iz BiH, uključujući i MUP RS-a, naučili da je patriotizam u jedinstvu i neupitnoj zaštiti sigurnosti svih građana države, entiteta, kantona! Kada shvate da je Dodik najglasniji kada je uplašen, odbacit će vlastite strahove i prestati ga štititi. Milorade, građani nisu glupi! Kratko: država je pobijedila!

U odjavi “Vjestnika” objašnjenje zbog čega se sve ovo dešava, razlog ove napetosti… poenta Dodikovih protesta. Hoćete li da znate zbog čega je Dodik u panici, strahu? Razlog je jednostavan. Pare su problem, a Dodik ih nema. Milorad Dodik ove godine, ali i naredne dvije godine mora otplatiti dug RS-a u iznosu većem od jedne milijarde maraka. 2026. godina će biti najkritičnija za Dodika, jer će dug koji se mora otplatiti biti veći od 1,6 milijardi maraka. Ako uzmemo popis iz 2013. godine i podatak da je u RS-u živjelo 1.200.000 građana, dođemo do podatka da će svaki građanin RS-a u 2026. godini svaki mjesec morati plaćati po više od 110 KM duga ovog entiteta. Taj iznos je još veći jer u RS-u sigurno ne živi 1.200.000 građana!  Težak život građana siguran, bankrot neizbježan, krah režima blizu.

- OGLAS -
 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA