17.7 C
Sarajevo
27.07.2024

Vlašić o ubistvima: Porasla tolerancija na nasilje od rata! Uzori su osobe devijantnog ponašanja!

Sve nas je šokirala činjenica koliko rijetko policijski službenici prolaze ljekarske preglede. Posebno je to došlo do izražaja nakon ubistva Amre Kahrimanović u Tuzli. Razgovarali smo s jedinom psihoterapeutkinjom koja radi sa policijom.

“Problem kreće od samog rata! Porasla nam je tolerancija na nasilje! Uzori su osobe koje su devijantnog ponašanja!”, upozorila je Andrea Vlašić, psihoterapeutkinja u kriminalističkoj policiji MUP-a Kantona 10.

Retorika političara, ali I senzacionalistički mediji koji prenose njihove retorike, te senzacionalistički prilaze informacijama o ubistvima također nose dio odgovornosti za današnje stanje društva I prečestu upotrebu vatrenog oružja. Potrebno je sistemski djelovati!

- OGLAS -

“To ide od samog vrtića, od svih škola! To je nešto što je nužno! Ne možemo krenuti samo od vrtića! Odgovornost je na svakome od nas! Moramo jasno osvještavat ljude da je vaš problem ujedno i moj problem! Mi smo međusobno u interakciji! Svi smo povezani i odgovorni jedni za druge! Moramo početi promovisati muškarce kao stubove stabilnosti! Očevi moraju biti stub stabilnosti za djecu i ženu, a ne potencijalni zlostavljači!”, poručuje Vlašić.

Vlašić je govorila o nužnosti sistematskih ljekarskih pregleda i redovnih psiholoških procjena službenih lica. Poručila je da i političarima i cijelom društvu treba psihološka podrška.

- Advertisement -

Kompletan razgovor pogledajte na našem YouTube kanalu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA