15 C
Sarajevo
27.07.2024

Vovna: Politička elita opstaje na huškačkoj retorici! Živimo u haosu koji funkcioniše i odgovara im!

Vovna: “Svima su nam potrebni pregledi bar na četverogodišnjem nivou!”
Smiljana Vovna, profesorica sociologije, poručila je da imamo imaginarne probleme koje nameću političari! I sama je prije skoro četiri godine reagovala na Dodikovo “prebrojavanje krvnih zrnaca” statusom na društvenim mrežama koji su prenijeli skoro svi mediji. Vovna nerijetko kritikuje političare, kao i sve druge u nizu odgovornosti za srozavanje stanja u društvu.

“U nizu izjava u kojima se prebrojavaju krvna zrnca i priča se o dobrim Bošnjacima, Srbima, Hrvatima, dobar znači podoban ovoj vladajućoj eliti. Moj cilj je bio da dozovem one koji razmišljaju kao ja, da čovjek vrijedi – ne po tome kako se zove nego da li je pošten, kvalitetan!”, poručila je Vovna.

Osvrćući se na sve veći broj ubistava, od femicida do divljanja u saobraćaju i upotrebi oružja, Vovna upozorava da živimo u haosu koji funkcioniše, jer on odgovara samo onima koji opstaju na huškačkoj retorici!

“Ja mislim da zaista mi svi trebamo da imamo četverogodišnje ljekarske preglede! Ministarstva su uvijek usmjeravala novac namijenjen za to za neke prioritetnije stvari! To treba biti prioritet svim vladama – ljekarski pregledi za sve: od teta u marketu do vojnika i policajaca!”, upozorava Vovna.

- OGLAS -

Kompletan razgovor pogledajte na našem YouTube kanalu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA