15.5 C
Sarajevo
20.05.2024

Nakratko ćemo se dobro ugrijati u četvrtak, u subotu ponovo rashladiti

Utorak, 10. mart 2020.

Sinoptička situacija: po visini premještanje, a u drugom dijelu dana i postepeno zatvaranje/popunjavanje visinske doline nad istočnom Bosnom i zapadnom Srbijom uz pripadajuću sjevernu advekciju. U prizemlju premještanje okludiranog fronta rubnim dijelom preko sjevera Hrvatske i jačanje ogranka anticiklone sa zapada, uz postepeno slabljenje ciklonalne cirkulacije nad Rumunijom.

Razvoj vremena: jutro u većem dijelu Bosne i Hercegovine umjereno do pretežno oblačno, a na jugu Hercegovine pretežno sunčano. Vrlo slaba kiša prognozira se ujutro u Krajini, te djelimično u centralnim i istočnim područjima Bosne. Na višim nadmorskim visinama iznad 900 metara sa vrlo slabim snijegom. U drugom dijelu dana povremene vrlo slabe padavine prognoziraju se uglavnom u istočnim područjima Bosne. Na sjeverozapadu Bosne u kasno poslijepodne djelimično razvedravanje i kraći, povremeni sunčani intervali. Prognozirane količine padavina u 24h u većini područja su manje od 2 l/m2. Vjetar u Bosni slab do umjeren, sjevernog smjera, a u Hercegovini slaba do umjerena bura.

- OGLAS -

U večernjim satima smjer mijenja na jugo. Jutarnja temperatura od -3 do 4 ºC, na jugu Hercegovine od 5 do 10 ºC. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 6 u centralnim područjima do 12 ºC na sjeveru Bosne, na jugu Hercegovine do 16 ºC. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA