15.5 C
Sarajevo
20.05.2024

Prognoza za 01.04.2020

Nalazimo se u prizemlju pod utjecajem prostranog anticiklonalnog polja čiji ogranak se prema našim područjima širi sa istočnog Atlantika, no stabilnost atmosfere još sutra će remetiti prisustvo visinske ciklone jugoistočnije od naše zemlje, zbog koje će i dalje kružiti vlažniji zrak, naročito prijepodne u istočnim i jugoistočnim područjima naše zemlje gdje će još biti slabih padavina, ali će njen utjecaj postepeno slabjeti u drugom dijelu dana kako dolazi do njenog popunjavanja.

Prijepodne na sjeveru, sjeverozapadu Bosne i u dijelovima Hercegovine većinom malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Više oblačnosti prognozira se u centralnim, istočnim i jugoistočnim područjima Bosne gdje se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom.

Hladno.

- OGLAS -

Jutarnja temperatura zraka većinom od -6 do 0 ºC u Bosni i na sjeveru te sjeveroistoku Hercegovine, na planinama do -10 ºC, a na jugu Hercegovine do 4 ºC. U drugom dijelu dana padavine prestaju i dolazi do postepenog raslojavanja oblačnosti uz sunčane intervale, izuzev krajnjeg jugoistoka Bosne gdje se uz granicu sa Crnom Gorom očekuje još malo snijega.

U Krajini i Hercegovini sunčano uz promjenjivu oblačnost. Vjetar umjerene jačine, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Nakon današnjeg cjelodnevnog minusa, sutra toplije uz najvišu dnevnu temperaturu zraka od 2 do 8 ºC, na jugu i sjeveru Bosne do 12 ºC. Pred nama su dva mrazna jutra. No uskoro će vam biti ponovo toplo danju. Pred nama je stabilan vremenski period od najmanje 7 ili 8 dana uz više intervala sunčanog vremena, a za vikend temperature zraka posvuda su iznad 15 ºC. Početkom iduće i iznad 20. 

- Advertisement -

Opširnije pratite u večerešnjem izdanju VJESTNIKA od 18:45 sati. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA