12.7 C
Sarajevo
27.07.2024

Vukanović nije pozvan na Svesrpski sabor! Presuđeno mu – mora platiti 12.000 KM Dodiku i Prointeru!

Vukanović: Dodik je prodao RS!
Nebojša Vukanović, predsjednik liste Za pravdu i red, otkrio nam je da nije pozvan na Svesrpski sabor. “Nepoželjan sam! Predstavljam veliku opasnost za te strukture! Gotovo svaka stranka vlasti u RS-u ima nekog svog mentora u Srbiji! Kad je najavljivan sabor mislio sam da će svi narodni poslanici biti pozvani, pa da se govori o ključnim nacionalnim problemima! Volio bih da sam pozvan, ali im se moja diskusija ne bi dopadala! Nedopustivo je da patrijarh srpski bude malo malo sa Dodikom i Vučićem! Crkva i politika moraju da se odvoje!”, poručio je Vukanović.

Nebojša Vukanović pravosnažno je izgubio dva sudska spora: Dodiku mora platiti blizu 3.000, a Prointeru nešto više od 9.000 KM.


“Nije mi krivo što su takve presude, nego što nisam imao pravo žalbe! Nevjerovatno kako se služe nečasnim stvarima da bi vam što više napakostili! Prodali su ovu državu!
Počevši od predsjednika suda, do malih kadija! Novinare kasape, niko ne odgovara! Pokušava se ugušiti sloboda govora! U tome učestvuju nečasne sudije koje kasape novinare, štiteći korumpiranje političare!”, upozorio je Vukanović.


Komentirao je, među ostalim odluku državnih ministara iz RS-a Staše Košarca, Srđana Amidžića i Nenada Nešića da glasaju protiv odluke da se državljanima Slovenije, Rumunije i Poljske koji borave na teritoriji naše zemlje, organizira glasanje u BiH na evropskim izborima koji će biti održani i u njihovim matičnim zemljama. Razlog za ovakvo glasanje je poljsko, rumunsko i slovensko “ZA” Rezoluciji o genocidu u Srebrenici koja je donesena u Generalnoj skupštini UN-a.

- OGLAS -

Kompletan razgovor pogledajte na našem YouTube kanalu!

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA