13.8 C
Sarajevo
19.10.2024

Zukan Helez: “Oborit ću sve dronove iznad BiH! OSA u akciji, otkrivaju gerilske kampove!”

EKSKLUZIVNO, Zukan Helez po prvi put otkriva detalje o upozorenjima iz Moldavije: "Moldavci su upravu, BiH je u opasnosti! Ovo su ozbiljne stvari, ali ne smijem još pričati! Rusi sklonili vojne kampove... sad imaju nešto drugo!"
Hadžifejzović: "Ministre, ako ugroze sigurnost BiH, imamo li čime...?" Helez: "Naravno da imamo! Ponavljam im: odmaknite se od naših lokacija, jer će se u suprotnom završiti tragično! Sve dronove ćemo oboriti!"

Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine, bio je večerašnji gost u „Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem“. 

Hadžifejzović: “Je l’ ugrožena sigurnost države? Policija Moldavije spominje neke stvari…” 

Helez: “Nije! BiH je stabilna! Spominju se neki kampovi u BiH… to je istina! U toku je naša istraga! Nije da nema ozbiljnih stvari, ali ne želim da izlazim u javnost dok ne bude sigurno! Tu se radi o najnovijim stvarima! Nije riječ o onim kampovima koje sam spominjao; to se povuklo… sad je nešto novo! OSA je u akciji! Provjerit će sve! Ne želim da poremetim akciju! Ne smijem dalje pričati!”  

- OGLAS -

Hadžifejzović: “Imamo i Vojnu obavještajnu. Zna li ona nešto?” 

Helez: “Ako je ugroženo Ministarstvo, kasarna i slično, oni prate taj dio! Ali, naravno, imaju komunikaciju sa OSA-om! Čuo sam se sa direktorom! Sve što smo dogovorili da kažem u javnosti, rekao sam! Nema potrebe da bilo ko leti iznad naših lokacija!”  

- Advertisement -

Hadžifejzović: “Naše Oružane snage će pucati?”  

Helez: “Možemo to oboriti! Neka se odmaknu od naših lokacija!”  

Hadžifejzović: “Čime?”  

Helez: “Imamo mi itekako čime pucati! Imamo punu ratnu opremu! Ništa nećemo prepustiti slučaju! Pojačat ćemo i zaštitarske agencije!”  

Hadžifejzović: “Izetbegović se fotografisao pored ‘Bayraktara’. Čiji su: Helezovi ili Bakirovi?”  

Helez: “Ni Helezovi ni Bakirovi nego bosanskohercegovački! Oni žele da nam poklone te dronove! To su bespilotne letjelice, skoro kao jedan avion! Ako je Bakir rekao da trebamo dronove, to je dobro za BiH. Ako je rekao ‘ne trebaju’, onda nije dobro! Pitajte njega šta je rekao!”  

Hadžifejzović: “Ima li ih malo ili mnogo?”  

Helez: “Dovoljno!”

Hadžifejzović: “Da li mi stvarno proizvodimo svoje? Jesu li bosanski ili kineski?”  

Helez: “Ja s kineskim dronovima nemam veze!”

CIJELO GOSTOVANJE MINISTRA ODBRANE BiH, ZUKANA HELEZA, POGLEDAJTE U VIDEOPRILOGU.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA