16.6 C
Sarajevo
08.09.2024

Adeyemi blizu prelaska u Juventus

Prema Patricku Bergeru, Juventus sve je bliže potpisivanju ugovora s krilnim napadačem Borussije Dortmund Karimom Adeyemijem.

Ranije se izvještavalo da italijanski klub želi dovesti Adeyemija ovog ljeta. Međutim, smatralo se da Juventus još uvijek nije bio blizu dogovora s 22-godišnjim igračem.

Ipak, prema izvještaju, italijanski klub sada intenzivno radi na tome da završi ovaj transfer. Razumije se da su u proteklih 24 sata Juventusovi predstavnici sastali s Adeyemijevim ocem i njegovim menadžmentom u Njemačkoj.

- OGLAS -

Unatoč tome, Bianconeri su i dalje u situaciji gdje moraju prodati igrače prije nego što mogu razmišljati o kupovini. S obzirom na to da Dortmund traži između 40 i 50 miliona eura za Adeyemijev potpis, Juventus će morati prodati barem jednog igrača da bi mogli započeti pregovore s BvB-om.

Ipak, razgovori s “Crno-žutima” mogli bi početi prije nego što se očekivalo. Stuttgart je samo jedan od klubova koji žele dovesti stopera Juventusa Deana Huijsena, pa bi ako se dogovor oko 19-godišnjaka zaključi, Adeyemi mogao krenuti prema Juventusovom dresu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA