16.6 C
Sarajevo
02.07.2024

Bajden će s porodicom odlučiti da li će se povući iz utrke za predsjednika SAD

Džo Bajden (Joe Biden), predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, će obaviti razgovore s porodicom da li će nastaviti utrku, nakon što su mnogi izrazili zabrinutost poslije debate protiv Donalda Trampa (Trump). 

“NBC News” je objavio da će se Bajden i njegova u toku dana  sresti s djecom i unucima u odmaralištu “Camp David” u Merilendu, a njihovi izvori su dodali da su razgovori neformalni. 

Demokrate, uključujući bivšeg predsjednika Baraka Obamu (Barack), priznali su da je imao loš nastup u debati, ali su javnosti saopćili da ga podržavaju.

- OGLAS -

– Ovi izbori su i dalje izbor između nekoga ko se cijelog života borio za obične ljude i nekoga ko brine samo o sebi – poručio je Obama.

Demokrate smatraju da je Bajdenu potrebno dati prostor da odredi sljedeći korak, a vjeruju da samo predsjednik SAD-a može odlučiti da li će nastaviti i prekinuti kampanju.

- Advertisement -

– Samo dvije osobe mogu da donesu ovu odluku, a to su predsjednik i njegova supruga. Svako ko ne razumije koliko će ova odluka biti duboko lična i porodična, nije upoznat sa situacijom – rekao je jedan od izvora.

Bajden je, inače, u subotu održao niz događaja za prikupljanje sredstava za kampanju u Njujorku, gdje je priznao da performans nije bio dobar, ali je donatore pokušao uvjeriti da još uvijek može pobijediti.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA