16.6 C
Sarajevo
08.09.2024

Bez pravih prilika u prvom poluvremenu finala Evropskog prvenstva

Još jedno veliko takmičenje se završava večeras. Odigrano je prvo poluvrijeme finalne utakmice u Berlinu u kojoj igraju reprezentacije Španije i Engleske. Trenutni rezultat utakmice je 0:0.

Španija je do sada tri puta bila prvak Evrope (1964., 2008. i 2012. godine), dok Engleska još nikad nije bila na vrhu Starog kontinenta.

Prvi su sa centra krenuli reprezentativci Engleske. Na samom otvaranju utakmice, Španija je imala nešto veći posjed lopte, što je bilo i za očekivati. U četvrtoj minuti, Williams je izveo korner iz kojeg nije bilo opasnosti po gol Pickforda. Prvi slobodni udarac na utakmici desio se u devetoj minuti kada je Shaw ubacio loptu, ali je sudija dosudio prekršaj u napadu. Dvije minute kasnije, Williamsa je u posljednjem trenutku izblokirao Stones. Williams je još jednom ubacio iz kornera, ali se defanzivac Španije Le Normand nije najbolje snašao te je lopta završila izvan granica terena.

- OGLAS -

Lamine Yamal, sedamnaestogodišnji krilni fudbaler, postao je najmlađi igrač jednog međunarodnog finala. Nadmašio je Pelea, koji je 1958. godine nastupio sa 17 godina i 249 dana.

U 15. minuti prva ozbiljna akcija Engleza. Walker je ubacio loptu, ali je ona izbačena u korner. Foden je ubacio, ali su reprezentativci Španije dobro reagovali i izbacili loptu daleko od gola. Yamal je u 23. minuti, nakon dodavanja Olma, izblokiran u posljednjem trenutku. Španci su korner izveli kratko, ali su brzo izgubili loptu. U 25. minuti, najmlađi sudija jednog finala Evropskog prvenstva pokazao je žuti karton kapitenu Engleske, Kaneu, nakon neopreznog starta nad Ruizom.

- Advertisement -

Nakon duge akcije u 27. minuti, Ruiz je šutirao, ali je Guehi dobro reagovao i izblokirao njegov udarac. Drugi žuti karton pokazan je u 30. minuti kada je Olmo napravio prekršaj u napadu i prigovorio sudiji, nakon čega je uslijedila druga javna opomena na utakmici.

U 43. minuti utakmice, iz teške pozicije je pokušao kapiten Morata, ali nije uspio ugroziti gol Engleza. Prvi udarac u okvri gola bio je u 46. minuti prvog poluvremena. Prvo poluvrijeme je produženo za dvije minute sudijske nadoknade. Minute prije kraja, Rice je ubacio loptu, a Foden je šutirao direktno u dobro postavljenog Unaija Simona.

Poluvrijeme finala Evropskog prvenstva 2024, Berlin:

Španija – Engleska 0:0

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA