31 C
Sarajevo
30.06.2024

Copa America: SAD doživio poraz od Paname, Urugvaj postigao pet golova

Nogometna reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država, domaćin Copa Americe, izgubila je u haotičnoj utakmici drugog kola grupe C protiv Paname i nalazi se u nezavidnom položaju po pitanju plasmana u četvrtfinale.

Već u 18. minuti američka selekcija je ostala s igračem manje na terenu jer je Timothy Weah dobio direktan crveni karton za udaranje panamskog reprezentativca Rodericka Millera.

No, svega četiri minute kasnije SAD su povele, strijelac je bio Balogun. Vrlo brzo, u 26. minuti, izjednačio je Blackman.

- OGLAS -

Nove nevolje stigle su Amerikance kad se povrijedio golman Turner, koji je zamijenjen na poluvremenu.

Sedam minuta prije kraja meča Fajardo pogađa za vodstvo Paname od 2:1. Nakon toga i panamski tim je ostao s igračem manje, Carrasquilla je dobio crveni u 88. minuti. No, bilo je to premalo vremena da bi Amerikanci bilo šta promijenili, rezultat je ostao 2:1.

- Advertisement -

Reprezentacija SAD ima tri boda, baš kao i Panama, ali Amerikanci u zadnjem kolu igraju protiv Urugvajaca, koji su sinoć razbili Boliviju s 5:0 i trenutno imaju maksimalnih šest bodova.

U noći između petka i subote na rasporedu su utakmice drugog kola grupe D: Kolumbija – Kostarika (00:00) i Paragvaj – Brazil (03:00).

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA