20 C
Sarajevo
08.09.2024

Crnogorska dijaspora iz Njemačke: Ibrahimović I njegovi saradnici atakuju na ustavni poredak Crne Gore

Predstavnici crnogorske dijaspore iz Njemačke uputili su otvoreno pismo rukovodstvu Bošnjačke stranke povodom njihovog ulaska u Vladu. 

Pismo prenosimo u cjelosti:

Poštovani gospodine Ibrahimoviću, sa sardnicima i Nurkovićem, ,,Pomaže Bog,, da Vas pozdravimo – zbog Vašeg “velikog vezira” Andrije Mandića – na Vama, sad i za vazda za Vas, primjeran način.

- OGLAS -

Država Crna Gora je devedesetih godina, iako su vlasti podržavali režim Slobodana Miloševića, preduzela niz mjera da zaštiti sve manjinske narode. Crna Gora je tada sačuvala mir, iako je sve ukazivalo da smo na ivici građanskog rata.

A danas Vi, gospodine Ibrahimoviću, idete rame uz rame sa onima protiv kojih ste se, kao i mi, borili devedesetih.

- Advertisement -

Crna Gora je sačuvala mir jer su tadašnje vlasti u Pljevlja uputile Specijalne jedinice policije koje su umirile paravojne horde koje su divljale gradom, predvođene onima s čijim sljedbenicima Vi danas tvorite vlast.

Crna Gora je primila 130.000 izbjeglica sa Kosova 1999. god. i zaštitili ih od velikosrpskih hordi i sigurne smrti.

Vlasti predvođene Milom Đukanovićem 1999. godine poslale su više od 200 specijalaca da zaštite Rožaje, Plav, Pljevlja, Tuzi, i Ulcinj od onih kojima su “kame svježe” došle sa svih ratišta bivše SFRJ. 

Zaboravili ste, Ibrahimoviću, na Cetinjane koji su hrabro i beskompromisno digli glas i suprotstavili se srpskoj agresiji na Vukovar, Dubrovnik, Prijedor, Sarajevo, Srebrenicu…

Gospodine Ibrahimoviću, Vaša posjeta Srebrnici 11. jula ostaće upamćena po tome da ste posljednji put mogli pogledati majke Srebrenice u oči, one majke koje su se borile protiv ovih sa kojima ste postali saveznici. Žene koje svakodnevno gledaju 8372 bijelih nišana, mezara počinjena od tada saradnika na bojnom polju vašeg vojvode saveznika.

Ibrahimoviću, stidite li se onih majki koje vam kazaše 11. jula ove godine da je u Srebrenici ubijeno 134 vaših prezimenjaka IBRAHIMOVIĆA.

Gospodine Ibrahimoviću, požurili ste u zagrljaj onima koji su počiniligenocid, njihovim podržavateljima, u zagrljaj negatora genocida.

Gospodine Ibrahimoviću, zar vam sve ovo ne liči na vrijeme 1924. godine prošlog vijeka, kada su počinjeni zločini uŠahovićima i 1250 nevino ubijenih Muslimana, stotine spaljenih domova, kao i desetine drugih počinjenih zločina nad našom braćom Crnogorcima od strane Soldatelske iz Beograda 1918-1941. godine.

I to nije sve ono čega bi trebalo bar malo da se postidite. Sjetite se 23.000 ubijenih Muslimana na prostoru Sandžaka 1941-45. godine koje su pobili četnici Pavla Đurišića, kojeg slave Vaši saveznici i traže da se ulice nazovu njegovim imenom.

Gospodine Ibrahimoviću, Vi i Vaši saradnici atakujete na ustavnopravni poredak Crne Gore. 

Pitamo Vas i Vaše iz BS, koji ste pristupili strani negatora svega crnogorskoga, kao i genocida u Srebrenici, je li vam ovo sve liči na savez Maček – Cvetković – 17 srezova iz NDH, jeste li pristali da budete saučesnici u pripajanju Crne Gore “srpskom svijetu”, velikodržavnom projektu Srbije.

Na kraju, pitamo se ko je ovdje u poziciji izaslanika za Balkan Herman Neubachen, a ko izaslanik Ribentrop za Crnu Goru.”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA