10 C
Sarajevo
23.10.2024

Dodik poručio Putinu: “BiH ne ulazi u NATO i ništa od sankcija Rusiji!”

Nakon sastanka, Dodik je objavio i video susreta s Putinom te je govorio i o detaljima razgovora.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik sastao se u Moskvi s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, s kojim je razgovarao o brojnim temama koje se tiču vanjske politike te situacije u Bosni i Hercegovini.

Nakon sastanka, Dodik je objavio i video susreta s Putinom te je govorio i o detaljima razgovora.

“Odbijamo da se pridružimo sankcijama Zapada prema Rusiji i nećemo u NATO, rekao sam tokom sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Kazanju. Srpski narod je s nestrpljenjem čekao moj sastanak s predsjednikom Putinom i zbog toga smo veoma ponosni. To nama Srbima znači mnogo”, poručio je Dodik.

- OGLAS -

Također, uputio je zahvalnost predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu.

“Potvrdili smo dobre odnose koje RS ima i gaji prema ruskoj državi i prema predsjedniku Putinu. Ono što mi radimo u sadašnjim okolnostima je da odbijamo bilo kakvu mogućnost da se pridružimo sankcijama Zapada prema Rusiji. Bez oklijevanja odbijamo da se pridružimo članstvu u NATO. Srbi su dva puta bombardovani, RS jednom, Srbija drugi put. Mogu posvjedočiti da danas imamo ogroman broj mladih ljudi, novorođene djece, koji imaju posljedice od osiromašenog uranija, a čak deset puta je povećano zračenje na tim rejonima, kao i maligne bolesti uzrokovane tim bombardovanjem. Nije logično ni normalno da RS prihvati članstvo u NATO”, rekao je Dodik.

- Advertisement -

Na kraju, Dodik je rekao kako je RS politički stabilna.

“Zapad kad je došao, odmah je privatizovao poslovne banke i sada biraju da li hoće da rade sa nama i to čine iz čistih političkih razloga. RS je stabilna politički i institucionalno. Dakle, održavamo se stabilno. Nemamo posebnih izazova, ali je primjetno stalno podrivanje opozicije i alternativnih grupa prema stabilnosti RS-a”, zaključio je Milorad Dodik.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA