15 C
Sarajevo
08.09.2024

Doping skandal prvog dana Olimpijskih igara: Dominikanska odbojkašica suspendovana

Prvi dan takmičenja na Olimpijskim igrama još uvijek nije završen, a već se desio prvi doping skandal u Parizu. 

Naime, odbojkaška reprezentativka Dominikanske Republike Lisvel Iv Mehia (Eve Mejia) izbačena je s Igara. Dan prije prvog meča, jedna od najiskusnijih u sastavu neće smjeti nastupiti u Parizu. 

Mehia je bila pozitivna na dijuretik furosemid nakon takmičenja sa svojom reprezentacijom u Ligi nacija. 

- OGLAS -

To znači da se koristi za izbacivanje tečnosti iz organizma, a navodno ga je Dominikanka koristila dok je pokušavala zaliječiti povredu koljena. 

“Osjećam se veoma loše i razočarano. Napravila sam previd što prethodno nisam istražila lijekove za kontrolu zadržavanja tečnosti u tijelu. Postoji dio mene koji me čini mirnom, s obzirom na to da sam uvijek bila poštena i osoba od integriteta. Nije mi bila namjera da konzumacijom poboljšam fizičke performanse. Znam da je to teško dokazati, kao i da ljudi ne mogu da povjeruju u moju priču. Međutim, držaću glavu visoko i sa punom odgovornošću prihvatiti posljedice. Zahvalna sam svima na pruženoj podršci”, navela je Mehia.

- Advertisement -

acento.com.do na platformi X: „Lisvel Eve Mejía “La China” del equipo dominicano de voleibol, dio positivo en una prueba de dopaje por lo que será separada del equipo y no participará en los Juegos Olímpicos de París. Amplía en https://t.co/GqFeF2paeh #acento https://t.co/uo5XRBQb12” / X

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA