18.8 C
Sarajevo
25.09.2024

Federalna televizija:Obustavili smo emitiranje serije ‘Lud, zbunjen, normalan’ nakon slučaja ‘Kasumović’

Federalna televizija obustavila je emitiranje serije ‘Lud, zbunjen, normalan’ nakon što je Raport objavio šokantnu vijest da je glumac Moamer Kasumović, koji u seriji igra ulogu Damira Fazlinovića, osuđen za bludne radnje nad maloljetnikom.

Podsjetimo, Kasumović je osuđen za bludne radnje nad maloljetnikom i nakon toga je prijavljen zbog tog krivičnog djela.

Sudski proces je počeo, a on se odselio u rodno Bijelo Polje te se tako sve do prije nekoliko dana zataškao taj slučaj.

- OGLAS -

Mladić koji je bio Kasumovićeva žrtva je 16. septembra u Narodnom pozorištu Sarajevo nakon predstave koja govori o nasilju ustao iz publike i javno sve ispričao što je šokiralo u potpunosti sve prisutne.

Iz Omladinskog Film Festivala u javnom saopćenju su zamolili emitere da prekinu s prikazivanjem svih filmova i serija u kojima Kasumović glumi.

- Advertisement -

Bh. scenarist i autor serije LZN Feđa Isović kazao je da će obustaviti saradnju s njim te izjavio da je takvo obavještenje već dobio od jedne televizije, odnosno da je to “standardna politika TV kuća”.

“Dobili smo obavijest od Nove TV da će obustaviti emitiranje serije ‘Lud, zbunjen, normalan’ što nam je užasno žao, ali potpuno razumijem takav postupak i tu reakciju. To je negdje standardna politika TV kuća. To je nama i u poslovnom smislu veliki udarac, ali to je najmanji problem u odnosu na taj cjelokupni i događaj i žrtvu tog događaja”, rekao je Isović za N1.

Međutim, Raportu su iz press službe Nove TV kazali da se radi o regularnoj proceduri, odnosno da je serija bila dio ljetne sheme koja je završena te da je s njom prekinuto emitiranje iste.

“Serija ‘Lud zbunjen normalan’ emitirana je u sklopu ljetne sheme Nove TV. S početkom kompletne jesenske programske sheme unutar koje je s emitiranjem krenulo nekoliko novih formata, završilo je emitiranje ljetne sheme, pa tako i spomenute serije”, rečeno nam je.

No, za razliku od Nove TV, iz Federalne televizije su bili kategorični.

“Obustavili smo emitiranje serije nakon ‘slučaja Kasumović’. Obavještavamo vas da više neće biti emitirana niti jedna epizoda serije Lud, zbunjen, normalan'”, kazali su za Raport iz PR službe Federalne televizije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA