15 C
Sarajevo
27.07.2024

Ibrahimović pred krcatim stadionom: “Nakon 25 godina mogu reći da sam najbolji ikad”

Fudbalska reprezentacija Švedske je u Štokholmu poražena  tokom vikenda od selekcije Srbije (3:0), a tom prilikom se službeno od reprezentacije oprostio Zlatan Ibrahimović. 

Ibrahimović je iz lože pratio meč, a nakon istog je organizovana ceremonija njemu u čast.

Domaći navijači su skandirali Zlatanu i svaki put kad bi se on pojavio na velikom ekranu nastala bi erupcija slavlja.

- OGLAS -

U 10. minutu, simbolično zbog broja dresa,, kamera je zumirala Ibrahimovića, a legendarni napadač je pokazao srce prema kameri.

Popularni Ibra je godinama bio jedan od najboljih napadača Evrope, kao i predvodnik Švedske, ali je sada došlo vrijeme i da se oprosti i “otpleše” svoj poslednji ples na “Frends Areni”.

- Advertisement -

Ibrahimović je izašao na teren stadiona u Solni, a navijači su ga dočekali gromoglasnim aplauzom. To je očigledno uticalo i na samog Zlatana, koji nije uspio da zadrži suze na svom oproštaju, uprkos tome što je kroz karijeru bio poznat kao “čvrst momak”.

Zlatan je na poklon dobio uramljen dres sa brojem 122, što predstavlja simboliku za 122 nastupa za Švedsku, a na kojima je postigao 62 gola.

Čovjek koji je čak 15 puta bio najbolji fudbaler Švedske, osvajač Serije A, Primere, Lige 1, Lige Evrope, klupskog prvenstva svijeta, ali nikada Lige šampiona – zatvorio je krug i postao dio historije ovog sporta.

“Vidim da vam nedostajem, čak i na terenu, i vi meni nedostajete…” – počeo je Zlatan, ganut gestom navijača.

“Dali ste mi ljubav, podršku, energiju, mnogo lijepih uspomena koje nikada neću zaboraviti. Od srca, hvala vam puno”, rekao je Zlatan tokom oproštajnog govora poručivši navijačima da ih voli.

“Kada bih mogao sve da zagrlim jednim velikim zagrljajem, uradio bih to. Na početku se nismo dobro slagali, ali smo vremenom ipak našli zajednički jezik i imali su veliki uticaj na moju igru. Uvijek su mi davali energiju i zahvalan sam im na tome. Ne morate da budete kao ja, ali morate da se trudite u svemu što radite. Ja sam bio ekstreman i uvijek sam želio više. Nikada nisam bio zadovoljan i to je ono što me je oduvijek tjeralo da se trudim više. Trud i posvećenost će se uvijek isplatiti”, rekao je Ibrahimović.

“Kada sam prije 25 godina rekao da ću biti najbolji ikada, ljudi su se smijali. Sada nakon 25 godina mogu stajati ovdje i reći da jesam najbolji ikada”, završio je Zlatan na njemu svojstven način.

Nakon oproštaja Ibrahimović je potom krenuo u posljednji krug oko terena na stadionu u Štokholmu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA