15 C
Sarajevo
29.09.2024

Kolumbija će proglasiti neradni dan ukoliko osvoje Copa Americu

Predsjednik Kolumbije Gustavo Petro (64) najavio je da će ponedjeljak biti neradni dan u toj južnoameričkoj državi u slučaju pobjede kolumbijske nogometne reprezentacije u finalu Copa Americe.

Podsjetimo, u noći s nedjelje na ponedjeljak, po srednjeeeuropskom vremenu, Argentina i Kolumbija igrat će finale Copa Americe na Hard Rock stadionu u Miamiju.

“Reprezentacija je simbol jedinstva. Po tom pitanju ne postoji polarizacija. Pobijedimo li u finalu sve ćemo proslaviti danom građana i danom jedinstva kolumbijskog naroda”, rekao je Petro, najavivši da će sve državne službe dobiti slobodan dan, a ujedno je pozvao privatne tvrtke da u tom slučaju također svojim radnicima daju slobodan dan.

- OGLAS -

Argentinski nogometaši su zajedno s Urugvajem rekorderi Copa Americe s 15 osvojenih naslova pobjednika. Kolumbija, koja je u polufinalu pobijedila baš Urugvaj s 1:0, ima samo jedan naslov. Dogodilo se to 2001. godine kada je i organizirala ovo natjecanje.

Uz ovu i 2001. godinu Kolumbija ima još jedno izgubljeno finale, a na posljednjoj Copa Americi u Brazilu osvojila je treće mjesto. Argentinci brane naslov pobjednika.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA