31 C
Sarajevo
30.06.2024

Lejla Njemčević sutra nastupa na drugom Svjetskom kupu u Francuskoj

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević sutra nastupa na drugom Svjetskom kupu u maraton disciplini, a koji se održava u Francuskoj.

Bit će to do sada najteža utrka Svjetskog kupa dužine 100 kilometara sa 5.000 metara visinskog uspona. Na prvom Svjetskom kupu u Češkoj, Lejla Njemčević zauzela je drugo mjesto i time ispunila direktnu normu za nastup na Svjetskom prvenstvu koje se održava krajem septembra mjeseca u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Sigurna sam da će ovo biti jedna od najtežih utrka u mojoj karijeri, očekuje nas 5.000 metara uspona i nekoliko puta se penjemo na vrhove preko 2.000 metara nadmorske visine. Očekuje nas sunčano vrijeme tako da će tempiranje i hidratacija biti od velikog značaja. Pripreme sam odradila na našoj olimpijskoj planini Bjelašnici i sa velikim samopouzdanjem očekujem sutrašnji start“, rekla je Lejle Njemčević.

- OGLAS -

Očekivano vrijeme najbrže takmičarke za sutrašnju utrku predviđeno je za nešto više od sedam sati. Naredno takmičenje za Lejlu Njemčević je Balkansko prvenstvo koje se održava na Blidinju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA