11.6 C
Sarajevo
05.10.2024

Mario Ivanković: Ponuda i potražnja nekih igrača graniče sa nenormalnim

Novi trener, aktuelnog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine, ekipe Zrinjskog, Mario Ivanković, govorio je o pripremama kluba iz Mostara koje se realizuju u Svetom Martinu na Muri.

Već smo sedmicu dana tu, mislim da smo odradili dobar posao i da radimo dobar posao. Svi sadržaji su na vrhunskom nivou, hrana, smještaj, osoblje. Na raspolaganju imamo tri terena u vrhunskom stanju. Odradili smo devet-deset treninga i jednu utakmicu. Malekinušić će biti van pogona nekoliko dana, ali se nadamo da će nam se priključiti kada se vratimo u Mostar. Možemo i moramo biti prezadovoljni radom i zalaganjem igrača”, na početku svog izlaganja rekao je Ivanković.

O porazima u pripremnim susretima sa Vlaznijom i Lokomotivom, Ivanković je rekao: “Utakmica protiv Vlaznije bila je u neodgovarajućem trenutku, a protiv Lokomotive znamo šta je razlog poraza, jaki treninzi su prethodili tom susretu. Uprkos tome imali smo odličnih šansi, a golove smo primili nakon naših grešaka.

- OGLAS -

Raduje nas da nakon dva poraza niko od igrača to ne spominje niti ti rezultati djeluju na njih.”, dalje je govorio o novim igračima u sastavu Zrinjskog: “Mlinar se zadnji priključio, odradio je sa nama dva tri treninga na zavidnom nivou i imat će poseban program za dalje. Posavec i Topić su u boljem stanju jer su stigli prije Mlinara, Čamber je naše dijete koje nam se vratilo i dat ćemo mu šansu. Što se tiče kvalitete ekipe mi tražimo ciljana pojačanja, ali ponuda i potražnja nekih igrača graniče sa nenormalnim. Nećemo dovesti nekoga za koga ne mislimo da će nam biti pojačanje u pravom smislu te riječi. Imamo i naše juniore koje uvijek možemo priključiti prvom timu.”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA