13.8 C
Sarajevo
29.09.2024

Mašić poručio Dodiku i Čoviću: Nema odlaska stranih sudija ni izmjena Izbornog zakona – osim tehničkih!

Mašić: “Nema ništa od razlaza, Dodik može sanjati!”
Damir Mašić, šef Kluba zastupnika SDPBiH u Zastupničkom domu Parlamenta FbiH, nije optimističan kada je riječ o pregovorima s partnerima u vlasti na državnom nivou, HDZ-om BiH i SNSD-om. “Nema izmjena Izbornog zakona bez izmjene Ustava! Nismo dogovorili model po kojem će se to raditi! Dodiku mora biti jasno: ne dolazi u obzir odlazak stranih sudija prije nego što BiH uđe u EU! Ako to želi, mora biti ažurniji na EU putu! Dodik može sanjati sve varijante razlaza – od toga nema ništa!”, poručio je Mašić.

Dodikovu ponovnu najavu podjela, ovoga puta u dva ili tri dijela, stalnu “galamu”, Mašić je okarakterisao ličnim, a ne interesom srpskog naroda.

“Ima problem sa zakonom; ponaša se kao ranjena zvijer! Ne boji se ni za RS ni za srpski narod nego za svoju golu egzistenciju! Želi da sačuva sebe i svoju porodicu… zbog toga je njegova nervoza sve veća! To je njegov problem! Galama neće dovesti do njihovih željenih rješenja! Dodiku nije u interesu da idemo ka EU putu! Na EU putu u Hrvatskoj je pao Sanader! Pravo pitanje je koliko je onima koji imaju problem sa polaganjem računa stalo da idemo ka EU!”, poručuje Mašić.

Mašić je, među ostalim, govorio i o radu Zastupničkog doma Parlamenta Federacije, sigurnosti i najavama izmjena Krivičnog zakona Federacije.

- OGLAS -

Kompletan razgovor pogledajte na našem YouTube kanalu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA