12.7 C
Sarajevo
20.09.2024

NATO prepoznao maligne utjecaje u BiH i našao soluciju: Najavljeno ojačavanje sjedišta NATO-a u BiH!

NATO ne odustaje od razgovora istog intenziteta u oba bh. entiteta: Alijansi bitni razgovori s oba bh. entiteta!
Sjevernoatlantski savez brine vladajuća retorika, insistiraju na komunikaciji!

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg predsjedavao je današnjim sastankom ministara odbrane NATO-a u sjedištu Alijanse u Briselu gdje su se vodili razgovori o važnim pitanjima Sjevernoatlantskog saveza, ali i o predstojećem summitu u Washingtonu u julu 2024. godine.

Rat u Ukrajini i dalje traje i ne postoje naznake da će se sukob u ovoj istočnoj zemlji ubrzo završiti. Unatoč borbi Zapada, sve češće se primjećuje i govori o malignom ruskom utjecaju u Evropi, ali i samoj djelidbi na “istočni” i “zapadni” blok.

Današnjem sastanku čelnika NATO-a prisustvovao je i FACE, kojem je iz povjerljivih izvora rečeno da NATO nastavlja saradnju sa bh. medijima te da se radi na unapređenju saradnje ove alijanse s medijskim predstavnicima iz Bosne i Hercegovine.

- OGLAS -

Izvor blizak NATO-u kazao je da se moraju prepoznati akteri malignog utjecaja. Rečeno je da je postavljen “medijski blok” za zamjenika Generalne skupštine, sve s ciljem mogućnosti komunikacije s različitim medijima.

Svojevrsno htijenje NATO-a ogleda se u podjednakoj komunikaciji s oba bh. entiteta, te je potcrtana i premisa, po kojoj NATO podržava teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost BiH.

- Advertisement -

Kako saznajemo, Alijansu ponajviše brine postojeća retorika, te se stoga ojačava sjedište ovog saveza u bh. prijestolnici, ali sve ovisi o vlastima u BiH i njihovoj odluci kako će partnerstvo sa NATO-om napredovati.

Spomenuto je i da bi BiH priključivanjem NATO-u stekla ogromne ekonomske i druge prednosti, ali da je odluka o tome svojevoljna, tj. ona ovisi od bh. vlasti.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA