3 C
Sarajevo
27.04.2024

NS BiH ne dozvoljava da advokat FK Sarajevo brani klub na današnjoj sjednici Disciplinske komisije

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odbio da advokat Fudbalskog kluba Sarajevo brani klub na današnjoj sjednici Disciplinske komisije na kojoj će se raspravljati o kazni za Bordo tim zbog prekida utakmice Kupa protiv Borca, saznaje Klix.ba.

Fudbalski klub Sarajevo je želio da njihov advokat prisustvuje današnjoj sjednici Disciplinske komisije koja počinje u 11 sati, no iz Nogometnog saveza je stigla odbijenica na adresu u Titovoj 38b.

Iz Bordo tima su uložili žalbu, te se nadaju kako će je Savez uvažiti i dozvoliti advokatu da iznese odbranu kluba tokom samog procesa.

- OGLAS -

Prisustvo klupskog advokata na sjednicama Disciplinske komisije nije česta pojava, no nije ni zabranjeno. Najbolji primjer za to je proces iz 2013. godine kada je također prekinut susret između Sarajeva i Borca na Koševu, a tada je advokat Bordo tima prisustvovao sjednici i usmeno iznio odbranu kluba.

Podsjetimo, Sarajevo danas očekuje izricanje kazne jer su igrači Bordo tima napustili teren u 93. minuti susreta četvrtfinala Kupa BiH protiv Borca pri rezultatu 2:1 za gostujući sastav jer su bili izrevoltirani odlukama glavnog sudije Matea Muse iz Čitluka.

Takmičarska komisija Nogometnog saveza BiH je registrovala utakmicu službenim rezultatom 3:0 za Borac, a osim novčane kazne FK Sarajevo se suočava s oduzimanjem bodova, a potencijalne suspenzije se trebaju plašiti i sportski direktor Senijad Ibričić, predsjednik Ismir Mirvić i trener Simon Rožman jer su povukli ekipu s travnjaka.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA