18.8 C
Sarajevo
03.07.2024

Snažno nevrijeme ide prema BiH, prethodno poharalo Sloveniju i Hrvatsku. Ovi dijelovi BiH su u riziku

Nakon toplinskog vala stigla je najavljena promjena vremena, koja je donijela nevrijeme u dijelove Hrvatske. Crveni meteoalarm upaljen je za zagrebačku i osječku regiju.

Kratkotrajno nevrijeme, koje je u ponedjeljak poslijepodne stiglo u Hrvatsku preko Slovenije, ‘prohujalo’ je Zagrebom te za sobom ostavilo nekoliko porušenih stabala, oštećenih dimnjaka i uzrokovalo prekid tramvajskog prometa, a u dijelovima Zagrebačke županije padala je i tuča.

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je 30-ak dojava o posljedicama olujnog nevremena koje je oko 15 sati zahvatilo zapadni dio Zagrebačke županije te zapadni dio Grada Zagreba, saopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

- OGLAS -

Dojave su se odnosile, naveli su, na otkrivena krovišta kuća, oštećene dimnjake, padove grana na električne vodove, saobraćajnice i vozila. Na teren su izašli i vatrogasci.

Crveni alarm Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za zagrebačku i osječku regiju, kao i narandžasto upozorenje za riječko i dubrovačko područje, i dalje su na snazi do kraja dana, pišu hrvatski mediji.

- Advertisement -

Olujno nevrijeme će stići i u BiH.

“Olujni oblaci imaju putanju prema istoku Hrvatske i Srbiji ali postoji opasnost da na tom putu zakače i krajnji sjever i sjeveroistok BiH donoseći tim krajevima u narednim satima nevrijeme uz prolazno jak do olujan vjetar, pljuskove sa grmljavinom i lokalno led. Najveći rizik za pojavu nevremena u dijelovima Posavine i Semberije.

Kasnije večeras, odnosno tokom utorka kiša i pljuskovi sa grmljavinom uz lokalno obilnije padavine zahvatiće čitavu zemlju. Uz padavine osjetno zahlađenje, sutra znatno prijatnije temperature”, navode bh. meteorolozi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA