20 C
Sarajevo
08.09.2024

Stanje na putevima:  Tokom dana se očekuje pojačana frekvencija vozila

Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća uz povoljne vremenske prilike i dobru prohodnost puteva. Frekvencija saobraćaja u ovim ranim jutarnjim satima je umjerenog inteziteta, ali tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila.

Apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

- OGLAS -

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača i Čevljanovići-Nišići.

Na graničnom prelazu Izačić pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA