15.5 C
Sarajevo
20.05.2024

Tužilaštvo TK o sinoćnjem ubistvu i samoubistvu u Gradačcu: Provode se istražne radnje

Iz Tužilaštva TK oglasili su se povom stravičnog slučaja u kojem je muškarac iz Gradačca usmrtio svoju suprugu sjekirom, a onda počinio samoubistvo u Srebreniku. 

– Sinoć oko 19 sati u porodičnoj kući u naselju Vida 2 u Gradačcu pronađeno je beživotno tijelo ženske osobe(63) sa povredama u predjelu glave. U sobi u kojoj je žena ubijena je pronađena sjekira. Tijelo je pronašla njena kćerka iz prvog braka. U kući nisu pronađeni tragovi premetačine stvari.

Jučer u jutranjim satima je također pronađeno beživotno tijelo njenog muža(69) u blizini kuće njegovog sina u Srebreniku. On je izvršio samoubistvo vješanjem. Uviđaj u kući u Gradačcu je sinoć obavio dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK tokom kojeg su prikupljeni svi relevantni tragovi vezani za ubistvo.

- OGLAS -

Danas će biti obavljene obdukcije oba tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Dežurni tužilac će danas izdati naredbe za sva potrebna vještačenja, uključujući i DNK analizu. Provode se brojne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za ubistvo.

Do okončanja potrebnih vještačenja i istražnih radnji nismo u mogućnosti saopćiti više informacija o ovim događajima – naveli su iz Tužilaštva TK.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA