17.7 C
Sarajevo
21.07.2024

Zelenski: Putin mora biti postavljen na svoje mjesto

 Ruskom lideru Vladimiru Putinu treba pokazati gde mu je mjesto svim mogućim sredstvima, uključujući jačanjem Ukrajine, moćnim sankcijama i političkom izolacijom, rekao je danas predsjednik Ukrajine Volodomir Zelenski.

Zelenski je ovo rekao u intervjuu za italijanski SkiTG24, čiji je fragment objavio na svom Telegram kanalu uoči otvaranja Samita mira u Švajcarskoj, prenio je Ukrinform.

“Danas Putin mora biti postavljen na svoje mjesto svim mogućim sredstvima: jačanjem Ukrajine, snažnim sankcijama, političkom izolacijom”, rekao je Zelenski.

- OGLAS -

On je rekao da će Putin, ako osjeti da ima moć, nastaviti da napreduje.

“Nije slučajnost da njegove rakete prelaze preko prostora država članica NATO-a. Ima slučajeva u Poljskoj, ima slučajeva u Rumuniji, Rusija ulazi i u tuđe teritorijalne vode, narušava strani vazdušni prostor. Sve je to zabeleženo”, tvrdi Zelenski, prenosi Tanjug.

- Advertisement -

Zelenski kaže i da Rusija koristi 3.200-3.500 raketa mjesečno “isključivo protiv civilnog stanovništva i civilne infrastrukture”, “kako bi se ljudi plašili i bježali iz gradova, kako bi Rusija mogla da okupira ova sela i gradove”, prenosi ukrajinska agencija.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA