8.8 C
Sarajevo
15.09.2024

Zlatni septembar: Bosna i Hercegovina ogrnuta u zlatno

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” zvanično je krenulo sa ovogodišnjom kampanjom Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o raku kod djece.

“Kampanju smo započeli na simboličan način, tj.osvjetljenjem značajnih građevina i znamenitosti u Bosni i Hercegovini. Ove godine smo projektovali zlatnu vrpcu u Sarajevu na Akademiju likovnih umjetnosti i Zgradu prijateljstva između Grčke i Bosne i Hercegovine. Zlatna vrpca je simbol borbe protiv raka kod djece. Ovo je sada već tradicionalna aktivnost kojom skrećemo pažnju društvene zajednice na tematiku malignih bolesti kod djece i važnosti uključenja cjelokupnog društva u podršku ovoj marginaliziranoj društvenoj grupi.

Ovo neće biti običan Zlatni septembar. Ovo je mjesec kada trčimo trku života, kada će cjelokupna društvena zajednica iskazati svoju solidarnost sa djecom oboljelom od raka. Vrijeme kada ćemo svi imati priliku pokazati svoju podršku i poslati snažnu poruku našim mališanima, a to je da nisu sami. Da smo spremni stati uz njih u najvećoj trci, onoj za život” poručuju iz udruženja.

- OGLAS -
  1. septembra od 21 do 22 sata održat će se Osvjetljenje građevina i znamenitost Sarajevo ispred Akademije likovnih umjetnosti i Zgrade prijateljstva između Grčke i Bosne i Hercegovine.

15. septembra u 11:00 sati u Visokom će se održati Humanitarna trka/šetnja „Zlatni krug Sparkasse“.

Od 15.08. do 15.09. paralelno sa navedenim aktivnostima ići će online i medijska kampanja za
trku/šetnju.

    - OGLAS -

    Pročitajte još

    NAJNOVIJEFACE.BA