-4.5 C
Sarajevo
23.11.2024

Napravite preukusni čokoladni rolat s kafom

Lako se sprema, a pružit će užitak svima. U nastavku pročitajte recept i detaljne upute kako da napravite ovu poslasticu. 

Sastojci:

Kora:

- OGLAS -
  • šestero jaja
  • šest kašika šećera
  • šest kašika brašna

Fil:

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 g bijele čokolade
  • jedna kašičica nes-kafe
  • 100 g maslaca
  • 50 g šećera u prahu

Čokoladna glazura:

- Advertisement -
  • 150 g crne čokolade
  • četiri kašike ulja

Priprema:

Umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka. Posebno umutiti žumannjke sa šećerom. Polako dodati brašno, a zatim pažljivo u to umiješati umućen snijeg od bjelanjaka, miješati polako, ručno.

Tepsiju obložiti papirom za pečenje. Izliti smjesu u tepsiju i ispeći koru na umjerenoj temperaturi. Još vruću koru staviti na vlažnu krpu i uviti u rolat. Sipati slatko vrhnje u šerpicu, staviti na šporet i prije nego što provri skinuti sa šporeta. Odmah dodati kašičicu nes-kafe i bijelu čokoladu; miješati dok se čokolada ne istopi. Ostaviti da se ohladi.

Posebno umutiti maslac i šećer u prahu, a zatim spojiti sa filom od slatkog vrhnja. Mutiti nekoliko minuta dok fil ne očvrsne. Odviti koru, namazati umućenim filom i zaviti.

Premazati rolat čokoladnom glazurom koju ćete pripremiti tako sto ćete na pari otopi čokoladu sa uljem, kada se prohladi premazati rolat.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA