20.5 C
Sarajevo
20.05.2024

Dobija prijetnje smrću: Žena koja je uhođenjem muškarca inspirisala seriju tužit će Netflix

Žena za koju se tvrdi da je bila inspiracija za lik uhode Marthe u Netflixovoj trenutno najgledanijoj seriji “Baby Reindeer” okarakterisala ju je “klevetničkom” i najavila tužbu protiv streaming servisa.

Fiona Harvey je rekla da je bila “prisiljena” da se oglasi nakon što je primala prijetnje smrću od “online istražitelja”.

U Netflixovoj dramskoj seriji inspirisanoj stvarnim životnim iskustvima komičara i pisca Richarda Gadda, Donnyja uhodi žena po imenu Martha Scott, a koju glumi Jessica Gunning, nakon što je počasti šoljicom čaja u pabu gdje je radi. Marthin lik je navodno inspirisan upravo Fionom.

- OGLAS -

Harvey je nedavno gostovala kod Piersa Morgana te je u više navrata negirala da je uhoda i opisala seriju kao “fikciju”. 58-godišnjakinja je rekla kako smatra da je serija prilično sramotna.

“Smatram da je prilično opscena. Smatram da je užasna, mizoginistička. Neke od prijetnji smrću bile su zaista strašne na internetu, ljudi su me zvali. Bilo je apsolutno užasno. Ne bih dala kredibilitet nečemu takvom, to nije moja vrsta drame”, kazala je u intervjuu.

- Advertisement -

Na pitanje da li će “pokrenuti pravni postupak”, odgovorila je: “Apsolutno, i protiv njega (Gadda) i Netflixa”.

U uvodnoj sekvenci, gledaocima se na ekranu poručuje: “Ovo je istinita priča” te se kasnije dodaje, “Ovaj program je zasnovan na stvarnim događajima: međutim, određeni likovi, imena, incidenti, lokacije i dijalozi su izmišljeni u dramske svrhe”.

U intervjuu, Harvey je osporila nekoliko prikazanih incidenata i detalja, uključujući slučajeve gdje lik Martha priznaje da je zastrašivala Gaddov lik i dobila devetomjesečnu zatvorsku kaznu.

“To je potpuno netačno, veoma, veoma klevetno za mene, veoma štetno za karijeru. Htjela sam to u potpunosti demantovati u ovoj emisiji – nisam uhoda, nisam bila u zatvoru, nisam dobila zabranu – to je potpuna glupost”, kazala je.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA