Pire-krompir je idealan dodatak ručku. Jedan jednostavan korak prilikom kuhanja će mu dati još bolji okus.
Naime, ključ je u tome da pri procesu kuhanja koristite pileći temeljac. Za pripremu će vam trebati:
- četiri ili pet krompira;
- 75 grama putera;
- 500 mililitara mlijeka;
- dvije kocke za supu u 500 mililitara vode.
Priprema:
- OGLAS -
Ogulite krompir i narežite ga na kolutove debljine jedan centimetar. Važno je da ih narežete na ovaj način zbog ravnomjernog kuhanja.
Skuhajte pileći temeljac i ostavite ga da se ohladi prije nego što dodate krompir. Nema potrebe za soljenjem zato što je pileći temeljac dovoljno slan.
- OGLAS -
Dodajte krompir i kuhajte na laganoj vatri. Nakon dvadesetak minuta, sklonite ga sa šporeta. Prekrijte šerpu kuhinjskom krpom i sačekajte tri do pet minuta da se ohladi.
- OGLAS -