12.7 C
Sarajevo
27.07.2024

Dževad Handžar predstavlja emotivni spot za pjesmu “Blagajska”

Ovaj spot ne samo da predstavlja  muzički doživljaj, već je duboka posveta predivnom mjestu Blagaj, inspirativnom kutku Bosne i Hercegovine.

Dževad Handžar, istaknuti muzički umjetnik i autor, predstavlja svoj najnoviji spot za pjesmu “Blagajska”. Ovaj spot ne samo da predstavlja  muzički doživljaj, već je duboka posveta predivnom mjestu Blagaj, inspirativnom kutku Bosne i Hercegovine.

“Blagajska” je rezultat kreativne sinergije tekstualnog genija Dževada Handžara Oše, melodioznih nota Saše Đermanovića te aranžmanske virtuoznosti Igora Jesensky Raguža.

Uz Fadila Buturovića na harmonici, Adnana Pajevića na gitarama, Igora Jesensky Raguža na klavijaturama, Sašu Đermanovića na bas gitari i Krisa na bubnjevima, kao i upečatljive vokale Elmedina Balalića Titija i Monike Josipović, “Blagajska” neodoljivo mami na slušanje.

- OGLAS -

Ova pjesma nije samo muzičko  putovanje, već i emotivna posveta, kako stoji u spomen In Memoriam (Sulejman Handžar). Snimljena u studiju Nocturno tokom februara 2024. godine, a miksana i masterirana u studio Pavarotti Mostar u martu iste godine, “Blagajska” donosi posebnu toplinu i energiju.

Spot za “Blagajsku” nije samo muzički, već i vizualni spektakl. Zahvaljujući videoprodukciji Damira Begovića i Elmana Omića, te snimcima dronom Adnana Đulimana, spot nas vodi na nezaboravno putovanje kroz čarobne pejzaže Blagaja.

- Advertisement -

Dževad Handžar je izjavio: “Ova pjesma i spot su plod ljubavi prema muzici i našem predivnom Blagaju. Nadamo se da će ljubitelji muzike uživati u našem radu koliko smo mi uživali stvarajući ga.”

“Blagajska” je dostupna na svim digitalnim platformama, a spot možete pogledati ovdje.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA