Vikend je idealno vrijeme za uživanje u kaloričnim i ukusnim ali istovremeno i jednostavnim obrocima. Stoga, nije loše da isprobate uštipke punjene suhim mesom.
Sastojci:
- dvoje jaja;
- jedna šolja jogurta;
- pola šolje tople vode;
- suho meso;
- jedna supena kašika suhog kvasca;
- brašno po potrebi;
- so po potrebi;
- ulje za prženje.
Priprema:
- OGLAS -
U većoj posudi umutite jaja, pa dodajte jogurt i vodu. Nakon što dobro umutite, dodajte željenu količinu suhog mesa koje ste prethodno narezali na kockice. Kratko umutite, pa dodajte malo brašna i malo soli i kašiku germe.
Smjesu umutite, pa postepeno dodajte još brašna kako bi dobili gustu, ali još uvijek ljepljivu smjesu. Ostavite tijesto da raste nekih pola sata, a onda vadite tijesto kašikom i pecite u zagrijanom ulju po nekoliko minuta s obje strane odnosno dok ne dobijete zlatno-žutu boju.
- OGLAS -