12.7 C
Sarajevo
29.02.2024

Biković zbog podrške Rusiji izgubio ulogu u HBO seriji: Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom

Glumac se oglasio saopštenjem u kojem je rekao da se “danas protiv njega vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umjetničke slobode”.

HBO je isključio Miloša Bikovića iz treće sezone serije „Bijeli lotos” nakon poziva ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova.

„Odlučili smo da se rastanemo sa Milošem Bikovićem i uloga će biti preinačena“, rekao je portparol HBO-a u saopštenju, prenosi variety.com.
Ovu informaciju potvrdio je i srpski glumac na društvenoj mreži X, a i u zvaničnim saopštenju.

- OGLAS -

Njegovo saopštenje prenosimo u cijelosti.

„Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželio.

Svakim danom je sve više sukoba svuda u cijelom svijetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Volio bih da svi oni prestanu i da pobijedi princip ljubavi.

Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući sjenu na suštinu umjetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umjetnosti.

Počastvovan sam što sam izabran da budem dio White Lotusa, TV serije koju veoma cijenim, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet.

Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspjeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje vjerujem da umjetnost liječi i da može da ujedini čovječanstvo. Stoga će moja uvjerenja i moja posvećenost umjetnosti ostati nepromijenjeni“, saopštio je glumac Miloš Biković.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA