12.7 C
Sarajevo
29.02.2024

Halid Bešlić prisjetio se vjenčanja: Otac nije dao da se oženim u Sarajevu, morao sam na Romaniju

 

Jednu od njih sa svoje svadbe otkrio je i pjevač narodne muzike Halid Bešlić.

– Znači ovaj izvor Knežak u pjesmi “Romanija”, to je selo Knežina gdje sam ja. U Sarajevu živim, ali meni otac nije dao da se vjenčam u Sarajevu nego sam morao ići na selo. Ne pika on meni vjenčanje ako neću tu, znaš. I ja ispoštujem oca. On je glavni, ne možeš ti… Dok je živ bio, u nas je tako, dok je stari živ – njegova je zadnja. Nema tu priče, uvijek je tako bilo – prisjetio se Halid svoga vjenčanja od prije nekoliko decenija u razgovoru za InMagazin.

- OGLAS -

Vjenčali su se, kaže, kod matičara u trošnoj zgradi lokalnog mjesnog ureda.

– U tom mjesnom uredu, vjenčanja dva godišnje. Ljeto je bilo, prozor je bio otvoren i odjednom ptice dvije-tri dolete… Mi taman da potpišemo… One su se zalijetale, uletile u te prostorije, to je takav smijeh bio, takva zezancija, da je to bilo ludilo – ispričao je Bešlić.

Jedan je od najpoznatijih i najomiljenijih pjevača narodne muzike u regiji, svoju suprugu Sejdu, koja mu je najveća podrška u životu, oženio je prije 46 godina.

Novinarima je ranije otkrio kako je počela njihova ljubavna priča.

– Kad sam upoznao ženu, pjevao sam u kafani i snimio prvu singlicu. Oženio sam se i to je išlo paralelno. Doduše, već sam tada imao dobar kafanski staž, ali žena je stup kuće. Ona je radila u tvornici čokolade pa sam joj rekao da napusti posao da bi se posvetila kući, ali zato sam imao odgovornost prema tome. Ne mislimo se rastati do smrti. To je i ljubav i navika, ali što čovjek stari, sve se više voli. Tako to ide. Ako si prešao rubikon, kuda ćemo? Sve i da hoćemo, nećemo se rastati – kazao je Bešlić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA