7 C
Sarajevo
26.02.2024

Otkriveni detalji dodjele Oscara: Održat će se intimna ceremonija uživo bez Zooma

To znači da tokom ceremonije neće biti Zoom poziva, a dress code za crveni tepih ne obuhvata trenerke i tenisice već prava gala izdanja.

“Onima koji neće biti u mogućnosti prisustvovati zbog ranije zakazanih obaveza ili nelagode koju im predstavlja putovanje, dajemo na znanje da neće biti mogućnosti javljanja u show putem Zooma”, naveli su producenti Steven Soderbergh, Stacey Sher i Jesse Collins.

U pismu koje je poslano svim nominiranima navedeno je da je cilj omogućiti što bolji provod učesnicima i prirediti spektakl gledateljima.

- OGLAS -

“Trudimo se pružiti sigurnu i zabavnu večer svima vama lično, kao i milionima ljubitelja filma širom svijeta, a osjećamo kako u tome ne bismo uspjeli kada bismo event organizovali u virtuelnom obliku”, istaknuto je.

“Ceremonija će biti intimna”, navela je Akademija, tijelo koje nadgleda dodjelu Oscara, obećavajući da će se sve odigrati pazeći na sve sigurnosne epidemiološke mjere predostrožnosti.

Svi prisutni će prethodno biti testirani, a na terenu će tokom cijele večeri 25. aprila postojati zaštitni tim za koronavirus. Cijeli će se događaj tretirati kao “aktivni filmski set”, stoji, između ostalog, u pismu producenata.

  1. dodjela Oscara trebala bi se održati na kolodvoru Union u centru Los Angelesa, a bit će i nekih elemenata uživo iz uobičajenog doma ceremonije u kazalištu Dolby u Hollywoodu. Otkrivene su i sve mjere za one koji će na dodjelu doputovati iz drugih gradova i zemalja.

Što se tiče odjeće, u proteklih 20 godina samo jednom je prekinut uobičajeni dress code i to 2001. nakon terorističkog napada na World Trade Centar. Ove godine, bez obzira na pandemiju i tragediju koja je pogodila milione ljudi, organizatori su se odlučili nastaviti u klasičnom elegantnom stilu. Tema dodjele 2021. je – Stories Matter.

“Cilj nam je spoj inspiracijskog i aspiracijskog, što pojednostavljenim rječnikom znači da je sasvim cool ako želite doći svečano odjeveni, ali ne i ležerno”, navodi se u pismu, piše Sky News.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA