15 C
Sarajevo
27.07.2024

Otkriveni detalji dodjele Oscara: Održat će se intimna ceremonija uživo bez Zooma

To znači da tokom ceremonije neće biti Zoom poziva, a dress code za crveni tepih ne obuhvata trenerke i tenisice već prava gala izdanja.

“Onima koji neće biti u mogućnosti prisustvovati zbog ranije zakazanih obaveza ili nelagode koju im predstavlja putovanje, dajemo na znanje da neće biti mogućnosti javljanja u show putem Zooma”, naveli su producenti Steven Soderbergh, Stacey Sher i Jesse Collins.

U pismu koje je poslano svim nominiranima navedeno je da je cilj omogućiti što bolji provod učesnicima i prirediti spektakl gledateljima.

- OGLAS -

“Trudimo se pružiti sigurnu i zabavnu večer svima vama lično, kao i milionima ljubitelja filma širom svijeta, a osjećamo kako u tome ne bismo uspjeli kada bismo event organizovali u virtuelnom obliku”, istaknuto je.

“Ceremonija će biti intimna”, navela je Akademija, tijelo koje nadgleda dodjelu Oscara, obećavajući da će se sve odigrati pazeći na sve sigurnosne epidemiološke mjere predostrožnosti.

- Advertisement -

Svi prisutni će prethodno biti testirani, a na terenu će tokom cijele večeri 25. aprila postojati zaštitni tim za koronavirus. Cijeli će se događaj tretirati kao “aktivni filmski set”, stoji, između ostalog, u pismu producenata.

  1. dodjela Oscara trebala bi se održati na kolodvoru Union u centru Los Angelesa, a bit će i nekih elemenata uživo iz uobičajenog doma ceremonije u kazalištu Dolby u Hollywoodu. Otkrivene su i sve mjere za one koji će na dodjelu doputovati iz drugih gradova i zemalja.

Što se tiče odjeće, u proteklih 20 godina samo jednom je prekinut uobičajeni dress code i to 2001. nakon terorističkog napada na World Trade Centar. Ove godine, bez obzira na pandemiju i tragediju koja je pogodila milione ljudi, organizatori su se odlučili nastaviti u klasičnom elegantnom stilu. Tema dodjele 2021. je – Stories Matter.

“Cilj nam je spoj inspiracijskog i aspiracijskog, što pojednostavljenim rječnikom znači da je sasvim cool ako želite doći svečano odjeveni, ali ne i ležerno”, navodi se u pismu, piše Sky News.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA