15.5 C
Sarajevo
20.05.2024

Severina sve po spisku nakon oduzimanja djeteta: Jeb*ale vas proceduralne greške!

Nakon što je prije nekoliko dana, po odluci Vrhovnog suda Republike Hrvatske, jednoj od najpopularnijih regionalnih zvijezda – Severini Vučković oduzeto skrbništvo nad malodobnim sinom Aleksandrom zbog “proceduralne greške”, reakcije javnosti se ne stišavaju, ali ni Severina, koja je ogorčena ovom odlukom.

Severina je sinoć održala koncert na Jahorini, ali prije nastupa je komentirala situaciju u kojoj se našla, kazavši da za nju “odustajanje nije opcija”.

“Mislili ste da neću doći? Da ću otkazati koncert? Moja je obaveza, moja je dužnost bila pojaviti se danas… ustati, obući se, našminkati, napraviti frizuru i nakloniti vam se! Nakloniti se svim ženicama koje su mi dale snagu – meni, kako mi je predsjednik Vrhovnog suda rekao – VELIKOJ i MOĆNOJ”, kazala je Severina ispred okupljenih.

- OGLAS -

Severina se osvrnula i na to da je širom regiona institucionalno nasilje još uvijek neprepoznato, te da žrtve – zbog straha – dopuštaju da ih sistem ugnjetava. Napomenula je da se protiv nepravde treba boriti, a ne poginjati glavu pred njom.

“Gotovo svake sekunde dolaze mi poruke nekog od vas… Mnoge od vas sa mnom dijele svoja iskustva. Ima potresnih i rasplakala su me. Mnogo ih je baš iz Bosne… žrtve nasilja institucija. Znam i za jedan slučaj iz Hercegovine”, kazala je Severina.

- Advertisement -

Podsjećamo, mnoge regionalne javne ličnosti pružile su otvorenu podršku Severini, a objavljen je i “Proglas za Aleksandra i njegovu majku”, u kojem hrvatski intelektualci koji pozivaju na prekid nepravde koja se čini Severini i njenom malodobnom sinu. Regionalna zvijezda se već godinama suočava sa, kako je kazala, pristrasnim sudskim odlukama.

 

 

 

 

 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA