Ako niste sigurni šta biste za ručak, piletina i paprike su dobra ideja, naročito ako želite nešto drugačiji ručak od ovih sastojaka. Uz to, vrlo jednostavno se spremaju, a veoma su ukusne.
Sastojci:
- pileća prsa;
- maslinovo ulje;
- jedna glavica luka;
- so;
- biber;
- dimljena crvena paprika;
- soja sos;
- 200 mililitara vrhnja za kuhanje;
- peršun;
- paprike (crvene ili žute);
- parmezan ili mozzarella sir.
Priprema:
Pileća prsa narežite na kockice i začinite maslinovim uljem, solju, biberom i crvenom paprikom, pa dobro promiješajte. Luk sitno narežite i dinstajte nekih pet minuta, zatim dodajte meso i pržite još šest do sedam minuta dok lagano ne porumeni.
Umiješajte soja sos, vrhnje za kuhanje i svježi peršun te ostavite da se dinsta nekoliko minuta na laganoj vatri. Paprike prerežite po dužini i oblikujte ih u “čamce”, a zatim ih napunite pripremljenim mesom.
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 220 °C petnaestak minuta. Pretkraj, pospite naribanim parmezanom ili mozzarellom i pecite još pet minuta dok sir ne dobije zlatnosmeđu boju.