10 C
Sarajevo
22.10.2025

Idealne za ručak: Napravite paprike punjene piletinom i sirom

Vrlo jednostavno se spremaju, a veoma su ukusne.

Ako niste sigurni šta biste za ručak, piletina i paprike su dobra ideja, naročito ako želite nešto drugačiji ručak od ovih sastojaka. Uz to, vrlo jednostavno se spremaju, a veoma su ukusne.

Sastojci:

  • pileća prsa;
  • maslinovo ulje;
  • jedna glavica luka;
  • so;
  • biber;
  • dimljena crvena paprika;
  • soja sos;
  • 200 mililitara vrhnja za kuhanje;
  • peršun;
  • paprike (crvene ili žute);
  • parmezan ili mozzarella sir.

Priprema:

- OGLAS -

Pileća prsa narežite na kockice i začinite maslinovim uljem, solju, biberom i crvenom paprikom, pa dobro promiješajte. Luk sitno narežite i dinstajte nekih pet minuta, zatim dodajte meso i pržite još šest do sedam minuta dok lagano ne porumeni.

Umiješajte soja sos, vrhnje za kuhanje i svježi peršun te ostavite da se dinsta nekoliko minuta na laganoj vatri. Paprike prerežite po dužini i oblikujte ih u “čamce”, a zatim ih napunite pripremljenim mesom.

- OGLAS -

Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 220 °C petnaestak minuta. Pretkraj, pospite naribanim parmezanom ili mozzarellom i pecite još pet minuta dok sir ne dobije zlatnosmeđu boju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA