14 C
Sarajevo
22.09.2024

Harrison Ford ponovo će glumiti u Indiani Jonesu. Peti film bit će objavljen 2022. godine

Novi film, koji bi trebao izaći u julu 2022., režirat će James Mangold, rekli su Disneyevi zvaničnici na virtualnoj prezentaciji investitora u Los Angelesu.

2013. godine Ford je priznao da bi za njega još jedan povratak na ekrane jer bi Indiana bio “sasvim logičan”.

“Vidjeli smo kako se ovaj lik vremenom razvija i napreduje, pa bi bilo sasvim logično da se vrati i oko njega stvori predivan film”, rekao je glumac.

- OGLAS -

Također je primijetio da njegov glavni lik ne mora izvoditi vrtoglave vratolomije.

“Za mene u ovom liku bilo je zanimljivo da uvijek pobjeđuje, da ima hrabrosti, pameti i inteligencije. Boji se, ali i dalje preživljava. To je u mojoj moći”, rekao je tada Ford.

- Advertisement -

Producent filma Frank Marshall nedavno je u intervjuu za Den of Geek otkrio da ne planira mijenjati Harrisona Forda za nekoga drugog za ulogu Indiana. „Radimo na scenariju”, rekao je producent. „Samo je jedan Indiana Jones – a to je Harrison Ford.”

Prvi film iz serije o Indiani Jonesu objavljen je 1981. godine, nazvao ga je “Raiders of the Lost Ark”, 1984. godine objavljen je “Indiana Jones and the Temple of Doom” of Doom “), a 1989. -” Indiana Jones i posljednji križarski rat “(Indiana Jones and the Last Crusade). Prva tri filma režirao je Steven Spielberg.

Četvrta i do sada zadnja epizoda izašla je nakon duge stanke, 2008. godine, nazvana je “Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull”.

Studio je na stvaranju petog dijela radio prilično dugo, a razni autori su više puta počeli pisati njegov scenarij. Proizvodnja filma također je usporena zbog pandemije Covid-19.

Tokom virtualnog predstavljanja, Disney je također objavio da planira objaviti 10 epizoda Ratova zvijezda i 10 kaseta proizvedenih u Marvelu na Disney + platformi za streaming.

Kompanija Disney + sada ima 86,8 miliona pretplatnika širom svijeta, što je znatno iznad prognoza stručnjaka. Servis je pokrenuta prije samo godinu dana, u novembru 2019.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA