18.8 C
Sarajevo
20.07.2024

Josipu Pejakoviću bit će dodijeljena Plaketa Kantona Sarajevo

U okviru manifestacije Dani Kantona Sarajevo, večeras će biti održana svečana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj će biti dodijeljena najveća priznanja ovogodišnjim laureatima.

Ambasadoru Države Palestine u Bosni i Hercegovini Rezequ N.M. Namooru bit će dodijeljena Povelja Kantona Sarajevo i bit će proglašen Počasnim građaninom Kantona Sarajevo, zbog izuzetnih zasluga i doprinosa u razvijanju međunarodnih odnosa na načelima solidarnosti i demokratičnosti, te promocije mira, tolerancije i humanosti.

Između ostalih, istaknutom glumcu Josipu Pejakoviću bit će dodijeljena Plaketa Kantona Sarajevo, kao priznanje za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji pozorišne i filmske umjetnosti u Kantonu Sarajevo i Bosni i Hercegovini, a velikom borcu i sportisti Ismailu Barlovu – Plaketa Kantona Sarajevo, kao priznanje za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji Kantona Sarajevo u oblasti sporta.

- OGLAS -

Udruženju boraca-maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata ‘92 – ‘95. Kantona Sarajevo bit će dodijeljena Plaketa Kantona Sarajevo zbog njihovog izuzetnog doprinosa u odbrani države Bosne i Hercegovine i njenih civilizacijskih vrijednosti, te doprinosa na resocijalizaciji, rehabilitaciji i integraciji boračke populacije u društvo.

Institutu za historiju u Sarajevu bit će dodijeljena Plaketa Kantona Sarajevo, zbog njihovog izuzetnog doprinosa u naučnom istraživanju historije Bosne i Hercegovine, promociji njenog historijskog identiteta, te podizanja svijesti u društvu o značaju poznavanja vlastite prošlosti i afirmacije znanja o historiji naše domovine na međunarodnom planu.

- Advertisement -

Sjednica će biti održana u 19.30 sati u Narodnom pozorištu u Sarajevu, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA