7.7 C
Sarajevo
22.09.2024

Na ovogodišnjem OFF gledanje filmova iz automobila i ležaljki

Omladinski Film Festival Sarajevo, koji će biti održan od 24. do 29. jula, uglavnom će biti prikazivan u sklopu otvorenih kina na području sarajevske općine Centar.

S obzirom na to da je Drive-In kino, koje je održano nedavno izazvalo veliki interes gledalaca, organizatori su odlučili da i u sklopu OFF-a prikazuju filmove za sve one koji ih vole gledati iz udobnosti svojih automobila, a i ovaj put će ono biti održano na istoj lokaciji – na parkingu u ulici Kotromanića, na Marijin Dvoru.

Osim Drive-In kina, OFF će predstaviti i Addiko Open Air Cinema, koji publici donosi vrhunski ugođaj gledanja filmova iz vreća za sjedenje i ležaljki, a lokacija ovog kina bit će otkrivena tokom nadolazećeg vikenda, saopštili su organizatori Festivala.

- OGLAS -

Dvanaesto izdanje Omladinskog Film Festivala Sarajevo predstavit će nešto više od 35 filmova iz 12 zemalja svijeta, od čega je deset svjetskih i 15 regionalnih premijera.

Britanski film ‘County Lines’ će otvoriti Festival u petak, 24. jula prikazivanjem u sklopu ceremonije otvaranja u Pozorištu mladih Sarajevo, te u sklopu Addiko Open Air Cinema. Istu noć, program ‘Velikih pet’ otvorit će američki film ‘Green Book, kazao je direktor OFF Kenan Musić.

- Advertisement -

Omladinski Film Festival realizuje se pod pokroviteljstvom Evropske unije u BiH, Vlade Kantona Sarajevo i pod posebnim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, te Ministarstva saobraćaja KS.

Glavni sponzor Festivala je BH Telecom, a ekskluzivni sponzor je Addiko banka, sapšteno je.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA