11.6 C
Sarajevo
04.10.2024

SFF “oživio” Sarajevo! “Metalac” ispunjen do posljednjeg mjesta

Kako javlja FACE-ova reporterka, muzika odjekuje na svakom ćošku Sarajeva. Najužarenija atmosfera je oko festivalskog trga.

Zvanično je otvoren 30. Sarajevo Film Festival, a ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine prepune su Saralija i brojnih turista koji su stigli.

Prvo su ispratili crveni tepih, a onda su se odlučili pogledati i projekcije filmova. Kako javlja FACE-ova reporterka, muzika odjekuje na svakom ćošku Sarajeva. Najužarenija atmosfera je oko festivalskog trga.

Kada je riječ o projekciji, zabilježena je velika posjećenost u Ljetnom kinu Metalac. Svjetska premijera filma “Nakon ljeta” bh. reditelja Danisa Tanovića privukla je ogromnu pažnju.

- OGLAS -

“Sretan nam rođendan! Svima nama… jer zaista, ako postoji ijedan festival na svijetu koji smatram svojim, onda je to ovaj. Nadam se da ćete uživati u filmu, a ako budete uživali onoliko koliko smo mi dok smo ga radili, uživat ćete jako”, rekao je Tanović koji je izmamio veliki aplauz u Metalcu.

Film “Nakon ljeta” komična je drama o mladoj ženi koja dolazi na udaljeni otok kako bi riješila pitanje porodičnog nasljedstva.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA