18 C
Sarajevo
30.04.2024

Užasi jednog vremena pretočeni na papir: “Rat uživo” dostupan na sarajevskom sajmu knjiga

\”Ko zna ne treba mu govoriti, ko ne zna – uzalud mu govorit. Sarajlije, i pisca ove knjige, ovoga dokumenta o profesionalnoj cestitosti i cestitoj profesionalnosti, ko dakle nije sa njima \”istu corbu kusao\” – ova knjiga treba da mu pomogne, ako ikako moze, da barem djelic od tadasnje nase stvarnosti pojmi i shvati\” – izmedu ostalog rekao je pjesnik Abdulah Sidran u predgovoru Hadzifejzoviceve knjige o ratu u Bosni pod naslovom \”Rat uživo\”.

Danas je prvi dan 35. internacionalnog sarajevskog sajma knjiga u Dvorani “Mirza Delibašić” na Skenderiji, na kojem učestvuje više od sto pedeset izdavača, a ljubitelje pisane riječi očekuju i sjajni knjiški naslovi… 

Knjiga „RAT UŽIVO“ ili „WAR LIVE ON AIR“  je posebna na svaki mogući način. Jedina u svijetu koja sadrži transkripte razgovora i intervjua sa vodećim političkim ličnostima u toku ratnih događanja u Bosni i Hercegovini.

- OGLAS -

Knjigu je napisao jedan od najpopularnijih TV urednika i voditelja sa prostora bivše Jugoslavije, Senad Hadžifejzović. Specifičnost knjige se ogleda u najdramatičnijim ratnim scenama, tragičnom periodu i historijskom presedanu kroz koji je prolazila država, a o svemu izvještavao putem TV ekrana Senad Hadžifejzović te arhivski materijal i sjećanja prenio na papir.

„Knjiga „RAT UŽIVO“ je unikat. Televizija i udarni termin večernjih vijesti u toku rata su bili glas naroda, političkih partija i ključnih ratnih aktera. Desilo se 1992., a on je bez sumnje, premca i straha govorio o istini, izvještavao o surovim ratnim scenama i cijelom svijetu prenosio činjenice zahvaljujući TV kamerama“, napisano je na jednoj od najpopularnijih književnih stranica „Goodreads“.

Knjiga koja će vam dočarati nedočarano, ispričati sve najvažnije državničke priče od 1992. do 1995. je knjiga „RAT UŽIVO“.

Knjigu možete kupiti na sarajevskom sajmu knjige po sniženoj cijeni od 70 KM, ili putem linka.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA