15 C
Sarajevo
27.07.2024

Da li je “incognito” mode zaista incognito?

Kada korisnici koriste režim bez arhiviranja u Chrome pretraživaču, uskoro će početi da se pojavljuje obavještenje u kome piše da drugi ljudi koji koriste uređaj neće moći da vide njihovu aktivnost, ali da će podaci o preuzimanjima, obilježivačima i listama za čitanje biti sačuvani na Google serverima.

Google je, ubrzo nakon što je pristao na nagodbu od 5 miliona dolara u tužbi koja kompaniju optužuje da prati korisnike i u anonimnom režimu, prvo dodao obavještenje na svom eksperimentalnom kanalu „Canari“.

Tužioci su istakli da je kompanija koristila alate kao što su analitika, aplikacije i dodaci za pretraživače za praćenje korisnika. Takođe su rekli da praćenjem korisnika u anonimnom režimu, Google lažno ubjeđuje ljude da mogu da kontrolišu informacije koje su voljni da dijele.

- OGLAS -

„Drugi koji koriste ovaj uređaj neće vidjeti vašu aktivnost, tako da možete da surfujete privatno. Ovo neće promijeniti način na koji veb-sajtovi koje posjećujete i čije usluge koristite prikupljaju podatke, uključujući Google. Preuzimanja, obilježivači i stavke liste za čitanje će biti sačuvane“, navodi se u novom obavještenju.

Promjene se odnose na Chrome za Android, Windowsa i Mac.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA