25 C
Sarajevo
29.04.2024

Google gasi još jedan servis!

Servis Google Podcasts je ugašen, a aplikacija i servis za podcast je ove nedjelje ugašena u Sjedinjenim Državama. U ostatku svijeta će biti ugašen tokom juna.

Kompanija je prošle godine objavila da će aplikacija za podcast servis nestati i bit će zamijenjena podcast sekcijom u okviru YouTube Music. Google ima dugu listu i historiju gašenja servisa, aplikacija i hardvera za koje smatra da su neuspješni. Tako su se tu našli Google Duo, Google Hangouts i cloud gaming servis Google Stadija.

Lista svih projekat koje je Google ugasio u prethodnim godinama, može se naći na sajtu Killed by Google, koji kreira virtuelno Google groblje.

- OGLAS -

Ovo ne znači da Google u potpunosti odustaje od podcasta. najbitniji podcasti i video komponente se nalaze na YouTubeu, pa tako prikaz audioverzije na YouTube Music platformi i aplikaciji predstavlja dodatni potez.

Ipak, ovdje postoji jedna začkoljica. Kako biste slušali podcast na YouTube Music servisu, potrebno je da izdvojite deset dolara mjesečno za pretplatu, piše B92.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA